Xbox One -ohjainongelmia? Kuinka korjata se

Xbox One -ohjainongelmia? Kuinka korjata se

Mikä ongelma Xbox One -ohjaimessasi tai kenties Xbox Series X|S -ohjaimessa on? Tämä on turhauttava ongelma, jonka kanssa monet Xbox-asiakkaat joutuvat käsittelemään. Vaikka langattomat ohjaimet ovat kätevämpiä kuin langalliset edeltäjänsä, niillä on omat haasteensa.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle, kuinka voit korjata Xbox One -ohjaimen, jos se ei yhdistä, synkronoi tai edes käynnisty kunnolla. Lopuksi voit palata suosikkiharrastukseesi: videopelien pelaamiseen. Käytä Xbox Onessa Xbox Series X- tai S-ohjainta; huomaat, että useimmat näistä ehdotuksista toimivat myös sinulle.

Yhdistelemättömän Xbox 360 -ohjaimen korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Xbox One -ohjaimen yhdistämisessä konsoliin, aloita tarkastelemalla joitain tyypillisimpiä syitä.

Yhteensä kahdeksan ohjaimen pitäisi pystyä muodostamaan yhteys järjestelmääsi. Xbox One tukee jopa kahdeksaa ohjainta, vaikka et todennäköisesti käytä niitä kaikkia kerralla. Et voi lisätä enää ohjaimia tämän kohdan jälkeen.

Irrota yksi tai useampi ohjain painamalla Xbox-painiketta ja valitsemalla seuraavasta valikosta Sammuta ohjain. Yritä kytkeä uusi ohjain vielä kerran.

Muista lisäksi, että ohjainta voidaan käyttää vain yhden Xbox-koneen kanssa tietyllä hetkellä. Jos liität ohjaimen ystäväsi Xboxiin, sinun on yhdistettävä se uudelleen omaasi. Kun yrität käyttää Xbox-ohjainta konsolissasi sen jälkeen, kun olet liittänyt sen tietokoneeseen, saatat kohdata saman ongelman.

Jos Xbox One -ohjaimesi yhteys katkeaa, tässä on joitain asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

Onko mahdollista, että Xbox-ohjain on muodostettu pariksi, mutta se katkeaa myöhemmin järjestelmästä? Kaiken tämän kaltaisen asian käsitteleminen voi pilata muuten nautinnollisen pelisession.

Jos et käytä Xbox One- tai Series X|S -ohjainta 15 minuuttiin, se sammuu automaattisesti akun säästämiseksi. Sinulla ei ole tätä ongelmaa pelatessasi pelejä, ellet käytä Xbox Onea yksinomaan mediakeskuksena.

Painikkeen tai sauvan liikettä tarvitaan säännöllisesti. Jos et, sinun on painettava Xbox-painiketta korjataksesi ohjain myöhemmin.

Useimmilla ihmisillä yhteys Xbox-ohjaimeen katkeaa todennäköisesti useammin kuin 15 minuutin välein. Kokeile näitä vianmääritysmenetelmiä, jos näin on.

Tämän ongelman vuoksi on tärkeää varmistaa, että akut ovat hyvin ladattuja. Katso akkukuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa painamalla Xbox-painiketta. Jos paristot ovat vähissä, vaihda tai lataa ne tarvittaessa.

Häiriöt voivat myös aiheuttaa toistuvia katkoksia. Xbox One -ohjaimen langaton kantama on noin 19-28 jalkaa Xbox-tuen mukaan. Jos ohjain ei muodosta yhteyttä konsoliisi, yritä siirtyä lähemmäs sitä.

Kannettavat tietokoneet, metallihyllyt ja muut esteet tulee myös poistaa ohjaimen ja konsolin väliltä. Jos Xbox on viihdekeskuksen ulkopuolella, yhteys voi olla parempi.

Jos konsolissasi oleva Xbox One -ohjaimen merkkivalo vilkkuu

Kun olet painanut Xbox-painiketta ja nähnyt sen syttyvän, olet ehkä katkaissut ohjaimen pariliitoksen ja sinun on korjattava se. Kuten aiemmin selitettiin, tämä voi tapahtua, kun liität ohjaimen toiseen järjestelmään. Mutta se voi johtua myös erilaisista virheistä.

Jos painikkeet eivät toimi, yritä muodostaa laitepari ohjaimen kanssa USB-johdolla. Pidä ohjaimen Xbox-painiketta painettuna, kun olet liittänyt USB-johdon konsolin USB-porttiin.

Konsolin uudelleenkäynnistäminen voi olla tarpeen, jos tämä ei auta. Kymmenen sekuntia sen jälkeen, kun olet painanut pitkään järjestelmän virtapainiketta (Xbox-painike) etuosassa, järjestelmä irrotetaan kokonaan. Paina sitä vielä kerran kytkeäksesi sen päälle. Sinun pitäisi pystyä yhdistämään konsoli ja ohjain ilman, että se vilkkuu virrankatkaisun jälkeen.

Ohjaimessa voi olla laitteisto-ongelma, jos se jatkaa vilkkumista ja sammuu tämän jälkeen. Kokeile toista konsolillasi tai toisella laitteella, kuten ystävän Xboxilla tai PC:llä, sulkeaksesi pois mahdollisuuden, että kyseessä on vain ohjainongelma.

Jos et saa ohjainta muodostamaan yhteyttä ollenkaan, ota yhteyttä Xbox-tukeen. Odottaessasi voit sammuttaa Xboxin painamalla ohjaimen Xbox-painiketta ja pitämällä sitä painettuna muutaman sekunnin ajan. Voit säästää akun käyttöikää, jos valo vilkkuu jatkuvasti, kun yrität korjata ongelman.