Kun videopeli todennäköisesti pettää sinut seitsemällä tavalla

Kun videopeli todennäköisesti pettää sinut seitsemällä tavalla

Kun löydät pelin, joka näyttää rastittavan kaikki asianmukaiset ruudut, saatat tuntea kiusauksen tehdä välitön ennakkotilaus. Sitten tulee suuri päivä. Kun olet viettänyt muutaman minuutin tai tunnin pelin parissa, päättelet, että se on pettymys.

Rahan takaisin saaminen pelin ostamisen jälkeen voi olla todellista tuskaa. Jos olet jo ladannut pelin tai pelannut sitä muutaman tunnin ajan, et voi saada hyvitystä. Ellei levyversio ole fyysisesti vaurioitunut, monet suuret jälleenmyyjät eivät palauta levyversiota.

Voit kuitenkin välttää hämmennystä pitämällä silmällä näitä seitsemää varoitusmerkkiä.

Pelin traileri ilman peliä

Kysymys: “Missä peli on?” monet pelaajat ovat esittäneet sen katsottuaan “Gameplay Trailerin“. Näyttävät elokuvalliset temput tai valmiiksi renderöidyt visuaalit, jotka eivät näytä pelaamista, ovat vankka merkki siitä, että peli ei ole parhaassa kunnossa.

Pelin ennakkotilaaminen huijaa sinut pohjimmiltaan ajattelemaan, että se on parempi kuin se on. Varoitus: Jos täyspitkäksi pelivideoksi naamioitunut teaser-traileri on ainoa asia, jonka kanssa sinun täytyy työskennellä kuukausia peräkkäin, se on huono merkki.

Pay-to-Win -pelien mekaniikka

Pelin kutsuminen “pay-to-win” tarkoittaa, että kehittäjä on ilmoittanut, että peli sisältää eräänlaisen mikrotransaktion, joka antaa sinulle etua muihin pelaajiin verrattuna. Monet näistä palveluista saattavat jopa väittää, että ne on tarkoitettu säästämään pelaajien aikaa ja että niiden ostaminen on täysin käyttäjän päätettävissä.

Toisaalta pay-to-win -ominaisuuksien pitäisi toimia punaisena lippuna, koska pelisuunnittelijat käyttävät niitä usein pelaajien nikkelöimiseen ja lyhentämiseen.

Lähellä Launchia, beta-versio on liian epävakaa.

Betatestaus on tärkeä osa jokaisen pelinkehittäjän tekemässä tuotetta paremmaksi. Et voi syyttää betaversioita bugista, koska kehittäjien odotetaan korjaavan kaikki ongelmat ennen lopullista julkaisua.

Olettaen, että olet pelannut bugien aiheuttamaa betaa ja kehittäjillä ei ole tarpeeksi aikaa käsitellä useimpia niistä ennen kuin peli tulee myyntiin ensi kuussa, saatat saada sen, mitä näet nyt.

Vaikka julkaisupäivä lähestyy, voit silti saada välähdyksiä käsikirjoitettuun peliin.

Live-demojen kuratointi on pelistudioiden järkevää välttää ongelmia tuotannon alkuvaiheessa. Tällä hetkellä pelaajat haluavat katsella pelin jännittäviä osia ilman virheen tai kaatumisen aiheuttamaa keskeytystä. Nämä ohjelmoidut pelin paljastukset voivat viitata siihen, että kehittäjä ei halua sinun huomaavan jotain tärkeää pelin julkaisupäivän lähestyessä.

Mikään ei ole varmaa, kun on kyse näistä esilavastetuista peliskenaarioista. Illuusiota rikkovat ponnahdusikkunat, hitaat kuvataajuudet, T-kirjaimessa poseeraavat hahmot ja paljon muuta voivat kaikki olla ongelmia pelissä. Sinun ei pitäisi ennakkotilata peliä, jos tuottajat eivät ole tarpeeksi varmoja näyttääkseen sinulle koko pelin.

Useat takaiskut vaarantavat pelin.

Jopa nämä viivästykset voivat olla turhauttavia; ne voivat myös osoittaa, että kehittäjät ovat havainneet ongelman ja tarvitsevat lisäaikaa sen ratkaisemiseen. Gran Turismo 5, Halo Infinite ja Breath of the Wild olivat esimerkkejä. Kuten Duke Nukem Foreverin, Anthemin ja Cyberpunk 2077:n kohdalla, jotain ilkeämpää voi olla tekeillä, jos peli viivästyy toistuvasti.

Auttaisi, jos etsisit myös vaikean kehityssyklin oireita useiden viivästysten lisäksi. Mitä tulee videopelityöntekijöihin, jotka työskentelevät pitkiä päiviä alipalkatun tai palkattoman lisätuntien lisäksi tavanomaisten työvuorojensa lisäksi, tässä on vain muutama esimerkki (crunch).

Saapuminen viimeiseen sekuntiin

Muutama päivä ennen pelin julkaisua pelaajat voivat lukea arvostelut ja päättää, haluavatko he ostaa pelin. Arvostelijat saavat yleensä arvostelukopion suuresta pelistä viikkoja ennen sen virallista julkaisupäivää, jolloin heillä on riittävästi aikaa pelata peliä ja julkaista arvosteluja. Niin kauan kuin julkaisija toimittaa arvostelukopion etukäteen tai ei, jotain on vialla.

Grafiikka jää pelin varjoon

Useimmat pelaajat kuitenkin mieluummin pelaavat peliä, joka ei ole visuaalisesti upea, mutta joka on pelattavuuden kannalta erinomainen. Videopelin merkittävin osa on pelattavuus; On kuitenkin kyseenalaista, onko estetiikka vai ei. Toisaalta kehittäjät päätyvät usein visuaalisesti houkuttelevaan peliin, jonka pelattavuus on heikko, kun he painottavat liikaa visuaalisuutta.

Niiden, jotka arvostavat peliä enemmän kuin grafiikkaa, kannattaa olla varovainen, jos huomaat, että kehittäjät keskittyvät lähes yksinomaan jälkimmäiseen eivätkä paljoa muuhun. Mainokset ja trailerit, joissa on sanomalehtien mainoksia, kuten “Tämä näyttää upealta” tai “Grafiikka on upeaa”, voisivat toimia vahvana punaisena lippuna. Mutta miten se toimii?