Mitä eroa on Xbox Onella, Xbox One S:llä ja Xbox One X:llä?

Mitä eroa on Xbox Onella, Xbox One S:llä ja Xbox One X:llä?

Xbox One voi olla useampi kuin yksi. Microsoftilla on jo Xbox One S, uusittu Xbox One, jossa on joitain päivityksiä. Microsoft julkaisi myös merkittävän päivityksen Xbox One X:lle 7. marraskuuta 2017. Sen nimi oli “Project Scorpio”.
Kaikki Xbox One -mallit voivat pelata samoja Xbox One- ja 360-pelejä. Uudemmissa malleissa saattaa olla parempi grafiikka ja kuvataajuudet, mutta ne voivat pelata erilaisia pelejä. Nämä ovat tärkeimmät erot.

Xbox One (julkaistu 22. marraskuuta 2013, Xbox One)

Alkuperäinen Xbox One on sinulle tuttu. Konsoli on VCR-tyylinen laatikko, joka näyttää suurelta ja mustalta. Alkuperäiset Xbox One -paketit sisälsivät Kinectin, Microsoftin ratkaisun äänentunnistukseen, liikkeen seurantaan ja kaapelikotelon ohjaamiseen integroidulla IR-blasterilla.

Xbox One julkaistiin viikko PlayStation 4:n jälkeen. Molemmat konsolit kilpailivat suoraan keskenään. Xbox One oli 100 dollaria hitaampi kuin PS4 ja hieman kalliimpi (TV- ja Kinect-ominaisuuksien ansiosta). Sony vetäytyi myynnistä välittömästi.

Sittemmin Microsoft on tehnyt joitain muutoksia. Microsoft on poistanut Kinectin kaikista Xbox One -paketeista ja hyväksynyt PlayStation 4:n hinnan. Microsoft on hylännyt Kinectin kokonaan. Vaikka voit silti ostaa Kinectin 100 dollarilla ja liittää sen Xbox Oneen myöhemmin, älä odota uusia Kinect-yhteensopivia pelejä lähiaikoina.

Kinect häviää lopulta jälkimarkkinoiden lisävarusteena. Microsoft on jo lopettanut sen valmistamisen.

Xbox One S (julkaistu 2. elokuuta 2016)

Xbox One S on ohuempi ja nopeampi Xbox One muutamalla lisäparannuksella. Xbox One S maksaa 299 dollaria. Tämä on suunnilleen sama hinta kuin alkuperäinen Xbox One, mutta Microsoft alentaa joskus hintaa. Esimerkiksi Microsoft alensi hintaa 50 dollarilla Xbox One X:n ilmestyessä.

Xbox One S on valkoinen, kun taas alkuperäinen Xbox One oli musta. Konsoli on 40 % pienempi kuin Xbox One, eikä siinä ole valtavaa tehoa. Konsoli on kokenut pienen mutta älykkään uudistuksen. Nyt voit esimerkiksi liittää USB-tikkuja helpommin asettamalla USB-portin etupuolelle. Halutessasi voit sijoittaa Xbox One S:n pystysuoraan.

Kinect ei ole toiminnassa. Xbox One S ei toimita Kinectiä sisältäviä malleja. Xbox One S:ssä ei ole erillistä Kinect-porttia, kuten alkuperäisessä Xbox Onessa. Tarvitset Microsoft Kinect to USB -sovittimen, jos haluat käyttää Kinectiä Xbox One S:n kanssa.

Xbox One S:n uusi ohjain on valkoinen. Ohjaimessa on pieniä parannuksia, kuten kuvioitu takaosa, joka helpottaa otetta. Voit nyt yhdistää sen Windows-tietokoneeseesi suoraan Bluetoothin avulla. Voit käyttää mitä tahansa Xbox One -ohjainta minkä tahansa Xbox One -konsolin kanssa.

Merkittävät parannukset konepellin alla tukevat 4K-resoluutiota ja HDR-värejä. 4K-parannus näkyy vain 4K-televisioissa. HDR-sisältöä voi saada vain 4K-televisioissa, jotka tukevat HDR-10:tä. Eroa ei tule huomaamaan. Et voi katsella HDR-sisältöä, jos televisiosi tukee vain Dolby Vision HDR:ää. Molempia ei voi pitää, joten syytä television valmistajaa.

Vaikka Xbox One S:n teho ei riitä tukemaan 4K:ta, pelit toimivat silti normaalilla resoluutiollaan. 4K-tuki on saatavilla vain elokuville ja TV-ohjelmille Netflix- tai 4K Ultra HD Bluray -levyiltä.

Vaikka pelit eivät voi käyttää 4K:ta, ne voivat käyttää HDR:ää, kun Xbox One S on käynnissä. Tämä tarkoittaa, että kehittäjien on tuettava HDR:ää. Jotkut kehittäjät ovat lisänneet HDR-tuen olemassa oleviin Xbox One -peleihin, mutta eivät kaikki.

Xbox One S on nopeampi kuin alkuperäinen Xbox One. Xbox One S:n grafiikkasuoritusyksikkö (GPU) on 7,1 % nopeampi. Microsoft väittää, että se voi tehdä joistakin peleistä nautittavampia. Eurogamer vahvisti tämän. Tämä ei ole syy päivittämiseen, etkä välttämättä huomaa eroa monissa peleissä.

Xbox One S on virtaviivainen, uudistettu konsoli, joka tukee 4K- ja HDR-laatua nykyaikaisissa televisioissa. Vaikka sillä ei voi pelata 4K-pelejä, se on sopiva stopgap-laite, kunnes Microsoft julkaisee uuden konsolin. Se on halvempi kuin Xbox One ja parempi kuin alkuperäinen.

Xbox One X (julkaistu 7. marraskuuta 2017)

Microsoft julkaisi merkittävän päivityksen Xbox One X:lle marraskuussa 2017. Tätä konsolia kutsuttiin alun perin nimellä “Project Scorpio” kehitysvaiheessa. Microsoft kutsuu sitä “maailman tehokkaimmaksi konsoliksi”. Konsoli on huomattavasti nopeampi kuin alkuperäinen Xbox One ja tarjoaa aidon 4K-pelituen. Sisältö renderöidään 4K-tarkkuudella pelkän skaalauksen sijaan. Voit myös katsella Ultra HD Blu-ray -levyjä Xbox Onella.

Xbox One X maksaa 499 dollaria. Xbox One X maksaa 499 dollaria, mikä on korkeampi kuin Xbox One S. Xbox One S pysyy kuitenkin.

Tämä on merkittävä päivitys, mutta se ei ole uuden sukupolven konsolit. Xbox One X:llä ei ole eksklusiivisia ominaisuuksia. Vaikka voit silti pelata Xbox One -pelejä alkuperäisellä Xbox Onella tai Xbox One S:llä, Xbox One X voi pelata joitain pelejä suuremmalla resoluutiolla ja enemmän graafisesti. Joillakin peleillä on nopeampi latausaika ja nopeampi kuvataajuus. Microsoft väittää, että sillä on 6 teraflopsia prosessointitehoa. Tämä on neljä ja puoli kertaa enemmän kuin Xbox Onen nykyinen prosessori ja PlayStation 4 Pro, joka tarjoaa 4,2 teraflopsia.

Xbox One X:n GPU toimii 1172 MHz:n taajuudella. Tämä on parannus alkuperäisen Xbox Onen 853 MHz:n taajuuteen. Xbox One X:ssä on 1 Tt sisäistä tallennustilaa, kun taas Xbox One S:ssä on 500 Gt. Tämä on “pienin Xbox koskaan” kaikista valoistaan huolimatta. Se on kompakti ja kevyt, kuten Xbox One S. Väri on musta. Kuten Xbox One S:ssä, Xbox One X:ssä ei ole erillistä Kinect-porttia.

Tämä Xbox One pystyy ajamaan vain “korkealaatuista VR:ää” nopean laitteistonsa ansiosta. Virtuaalitodellisuuspelejä voidaan käyttää vain Xbox One X:ssä, eikä niitä voi asentaa muihin Xbox One -laitteistoihin. Vaikka Xbox One X ei vielä tue VR-kuulokkeita, Microsoft kiusoittelee uutta Mixed Reality -kuulokkeiden ekosysteemiä Windows 10:lle, joka saattaa olla pian saatavilla Xbox Onelle.

Tämä on Microsoftin vastaus Sonyn PlayStation 4 Pro -konsoliin, joka pystyy pelaamaan 4K-pelejä (julkaistiin 10. marraskuuta 2016). PS4 Pro maksaa vain 399 dollaria. Microsoft on ohittanut Sonyn ja ylpeilee nyt tehokkaimmalla konsolilaitteistolla, vaikka se julkaistiin lähes vuosi PS4 Plus -vastineensa ja maksoi 100 dollaria.

Pelisi suorituskyky riippuu sen käyttämästä alustasta. Jotkut pelit voivat tarjota 4K-resoluutioa, kun taas toiset tarjoavat alhaisemman suorituskyvyn ja korkeamman resoluution. Kaikki riippuu pelistä ja siitä, kuinka kehittäjä käyttää laitteistoa. Voit etsiä verkosta tietoa tietystä pelistä ja sen suorituskyvystä Xbox One X:ssä.

Mikä Xbox kannattaa ostaa?

Xbox One S on loistava vaihtoehto, jos haluat ostaa Xbox Onen juuri nyt. Xbox One S on suunnilleen sama hinta kuin alkuperäinen Xbox One, ja se on parempi ja edistyneempi. Vanhemmat Xbox One -mallit ovat saatavilla murto-osan halvemmalla, varsinkin jos olet valmis ostamaan käytettyjä tai kunnostettuja. Alkuperäinen Xbox One häviää todennäköisesti vähittäiskaupan hyllyiltä.

Xbox One S ei ole merkittävä päivitys, jos omistat Xbox Onen. Vaikka kyseessä on päivitys, et saa 4K-video- tai HDR-tukea peleissä. Televisiosi tukee näitä toimintoja, ja omistat pelejä, jotka tukevat HDR:ää.

Xbox One X:ssä on enemmän tehoa. Kun teet ostopäätöksiä, sinun tulee ottaa tämä huomioon. Voit käyttää 200 dollaria lisää saadaksesi paremman grafiikan ja nopeamman suorituskyvyn. Tämä on päätös, jonka PC-pelaajat ovat joutuneet tekemään vuosia, mutta konsolipelaajat voivat nyt tehdä saman valinnan.

Xbox One S on erinomainen, jos et halua maksaa enemmän tehokkaasta konsolista, mutta silti nautit samojen pelien pelaamisesta pienemmällä resoluutiolla. Et tule pettymään kuolevaan konsoliin, sillä sillä voi silti pelata pelejä Xbox One X:llä. Xbox One S tulee saataville Xbox One X:n rinnalle. Xbox One X saa pelit näyttämään paremmilta, mutta 4K-televisiot tarjoavat merkittävin parannus. Microsoft väittää, että Xbox One X “parantaa olemassa olevaa kirjastoasi” 1080p-televisioissa. Tämä tarkoittaa, että näet edistymisen missä tahansa televisiossa.