Kuinka Xbox Game Pass toimii, miten se hankitaan ja mitkä pelit sisältyvät hintaan

Kuinka Xbox Game Pass toimii, miten se hankitaan ja mitkä pelit sisältyvät hintaan

Mitä ovat Xbox Game Pass ja Game Pass Ultimate?

Xbox Games Pass antaa sinulle pääsyn yli 300 peliin, joita voit ladata ja pelata Xbox Onella tai Xbox Series X/S: llä yhdellä kuukausimaksulla.

Jos päivität Xbox Game Pass Ultimateen, saat myös Xbox Live Goldin, Xbox Game Passin PC: lle, EA Playn ja pääsyn Xbox Cloud Gamingiin (aiemmin Project xCloud), kaikki samaan hintaan.

Voit ladata pelejä ja pelata niitä niin usein kuin haluat, kunhan maksat edelleen kuukausimaksun. Jotkut nimikkeet saattavat olla poissa käytöstä, kun muita lisätään, mutta sinulla on myös mahdollisuus ostaa mikä tahansa kokoelma suoraan alennettuun hintaan.

Xbox Series X/S, Xbox One, Xbox 360 ja alkuperäiset Xbox-pelit ovat osa kokoonpanoa, joista kaksi jälkimmäistä taaksepäin yhteensopivuuden ansiosta, joten tarjolla on paljon huippupelejä.

Microsoft lisää julkaisuja omista ja monista kolmannen osapuolen peleistä samana päivänä, kun ne julkaistaan ​​kaupoissa. Siihen kuuluu Halo Infinite ja Bethesdan uusi tuleva scifi-RPG, Starfield.

Mukana tuleva Xbox Live Gold antaa tilaajille myös ainutlaatuisia alennuksia monista Xbox Storen peleistä.

Kuinka paljon Xbox Game Pass Ultimate maksaa?

Xbox Games Pass Ultimate -hinta on 14,99 dollaria/10,99 puntaa kuukaudessa. Voit peruuttaa milloin tahansa.

Kuten mainittiin, se sisältää Xbox Live Goldin, Xbox Games Passin PC: lle ja EA Playn. Lisäksi Microsoftin pilvipalvelu, Cloud Gaming, on osa Ultimatea ilman lisäkustannuksia.

Pelipelikonsolin vakiomuotoinen Games Pass ei sisällä Gold-, EA Play-, Cloud Gaming- tai PC-versiota. Se maksaa 9,99 dollaria/7,99 puntaa kuukaudessa. Se on sama hinta vain PC-versiolle, kun tilaat sen erikseen. Ultimate on selvästi parempi vaihtoehto.

Mitkä pelit ovat osa Xbox Game Passia?

Xbox Game Pass tarjoaa aina yli 300 peliä, jotka koostuvat Xbox Series X/S-, Xbox One-, Xbox 360- ja alkuperäisistä Xbox -yhteensopivista peleistä.

Netflix, mutta videopeleihin

Silloinkin Game Passin toiminnasta ei vieläkään tiedetä paljon. Miten Microsoft voi palvella niin monia pelejä? Miten jokaisen sen yli 100 miljoonan dollarin pelien asettaminen palveluun tuottaa sijoitukselle tuottoa? Miksi jotkut pelit pysyvät pitkään, kun taas toiset pyörivät pois? Kaikki johtuu tilaus- ja suoratoistomarkkinoiden ymmärtämisestä, ja Microsoft lyö vetoa siitä, että Netflixin kaltainen malli voittaa perinteiset 70 dollarin peliostot.

“Mallina on, että he ovat saaneet sinut pohjimmiltaan koko elämäksi”, sanoi Paul Dergarabedian, Comscoren vanhempi media -analyytikko. “Koska kyky saada kaikki tarvitsemasi perustuu tilauksesi jatkamiseen.”

Toki pelaajat voivat hypätä seuraavaan Forzaan tai Gears of Wariin vain maksamalla 10 dollaria kuukaudesta ja peruuttaa, mutta näin on harvoin. Kun kuluttaja löytää arvon tilauspalvelusta, hän ei useinkaan poistu tai unohda peruuttaa tilaus. Netflixin tapauksessa tämä vähennys tai kun tilaajat peruuttavat tilauksensa, on yllättävän alhainen.

Antenna ja MoffettNathanson Research havaitsi, että vain 2,5% Netflix -tilaajista väheni vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä. Ottaen huomioon, että Netflixillä on yli 207 miljoonaa tilaajaa, pienen prosenttiosuuden menettäminen antaa sille mahdollisuuden rahoittaa ja peruuttaa ohjelmia, kuten Jupiter’s Legacy, vaikka ensimmäinen kausi maksoi 200 dollaria miljoonaa tehdä. Julkaisemisen jälkeen Game Passilla on 23 miljoonaa tilaajaa. Se voi kuitenkin sisältää joitain, jotka pääsivät sisään yhden dollarin aloituskurssilla ensimmäisten kuukausien aikana. Ja Microsoft ilmoitti luovansa Xbox -suoratoistitikun ja integroivan Xbox Game Pass -suoratoiston televisioihin, minkä pitäisi vain lisätä sen potentiaalista tilaajien määrää.