Mikä on X-Con?

Mikä on X-Con?

X-Con on liveroolipelien, eli larppien, järjestäjille ja järjestämisestä kiinnostuneille tarkoitettu viikonlopun mittainen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Tapahtuman koulutuksesta ja ohjelmasta vastaa Illusia ry. Tapahtuma järjestetään Otavan opistolla, lähellä Mikkeliä.

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, järjestäjäkumppanuuksien muodostamiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta, ja tavoitteena on tarjota inspiraatiota niin ensimmäistä larppiaan suunnitteleville kuin kokeneille järjestäjillekin.

Luennot jakavat järjestäjille hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat larpinjärjestämisen perusteet, kirjoittaminen, käytännöt järjestelyt, mallintamisen eri keinot ja yleiset ongelmakohdat eri osa-alueisiin liittyen. Luennot voivat myös käsitellä larppeja, jotka ovat tavalla tai toisella herättäneet keskustelua tai olleet toteutukseltaan erityisiä. Luentojen aiheet ja painotus vaihtelevat vuosittain sen mukaan minkä koetaan olevan harrastajien keskuudessa ajankohtaista.

Tapahtuman luennot toimivat alustuksena keskusteluille ja muulle osallistavalle ohjelmalle. Jokainen osallistuja on osana harrastuksen kehitystä tuomalla esille omia kokemuksiaan, mielipiteitään ja asiantuntemustaan. Jakamisen kautta myös epäonnistumisista saadaan jaettua arvokasta tietoa harrastuksen piirissä.

X-Conia järjesti vuoteen 2017 asti Roolipelaamisen tuki- ja edistämisyhdistys ry, jonka jälkeen se siirtyi Illusia ry:n alaisuuteen.

Muualla netissä

Nörttityttöjen kirjoitus X-Con 2013 -tapahtumasta.

Kubiitin kokemuksia X-Con 2013 -tapahtumasta.

Nörttityttöjen kirjoitus X-Con 2014 -tapahtumasta.

Nörttityttöjen kirjoitus X-Con 2015 -tapahtumasta.

Lokin kirjoitus X-Con 2016 -tapahtumasta.

Lokin kirjoitus X-Con 2017 -tapahtumasta.