Mikä on X-Con?

_DSC0221

Mikä on X-Con?

X-Con on liveroolipelien, eli larppien, järjestäjille tarkoitettu viikonlopun mittainen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Tapahtuman koulutuksesta ja ohjelmasta vastaa Roolipelaamisen tuki- ja edistämisyhdistys ry. Tapahtuma järjestetään Otavan opistolla, lähellä Mikkeliä.

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, järjestäjä kumppanuuksien muodostamiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.

Luennot jakavat järjestäjille hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat larpinjärjestämisen perusteet, kirjoittaminen, käytännöt järjestelyt, mallintamisen eri keinot ja yleiset ongelmakohdat eri osa-alueisiin liittyen. Luennot voivat myös käsitellä larppeja, jotka ovat tavalla tai toisella herättäneet keskustelua tai olleet toteutukseltaan erityisiä. Luentojen aiheet ja painotus vaihtelevat vuosittain sen mukaan minkä koetaan olevan harrastajien keskuudessa ajankohtaista.

Tapahtuman luennot toimivat alustuksena keskusteluille ja muulle osallistavalle ohjelmalle. Jokainen osallistuja on osana harrastuksen kehitystä tuomalla esille omia kokemuksiaan, mielipiteitään ja asiantuntemustaan. Jakamisen kautta myös epäonnistumisista saadaan jaettua arvokasta tietoa harrastuksen piirissä.

X-Conin järjestäjätiimillä on laaja kokemus ja tietotaitoa aiheesta jo kolmelta eri vuosikymmeneltä. Tiimi hakee luennoitsijoita ja alustusten pitäjien vuosittaisten painotuksien mukaan ottaen mielellään vastaan myös ehdotuksia aiheista.

X-Con on Roolipelaamisen tuki- ja edistämisyhdistys ry:n järjestämä tapahtuma.

Muualla netissä

Nörttityttöjen kirjoitus X-Con 2013 -tapahtumasta.

Kubiitin kokemuksia X-Con 2013 -tapahtumasta.

Nörttityttöjen kirjoitus X-Con 2014 -tapahtumasta.

Nörttityttöjen kirjoitus X-Con 2015 -tapahtumasta.

Loki:n kirjoitus X-Con 2016 -tapahtumasta.